04:55
22 april 2024

Voor het eerst in vier jaar tijd minder kinderen ontvoerd, moeder vaak ontvoerder

Voor het eerst in vier jaar tijd minder kinderen ontvoerd, moeder vaak ontvoerder

Het aantal kinderontvoeringen vanuit of naar Nederland is vorig jaar voor het eerst in vier jaar gedaald. Het Centrum Internationale Kinderontvoering spreekt in het dinsdag verschenen jaarverslag van een positieve ontwikkeling.

Vorig jaar werden 260 kinderen ontvoerd, een daling van 11 procent ten opzichte van de 292 kinderontvoeringen in 2022.

“Een positieve ontwikkeling, aangezien elke ontvoering een ingrijpende gebeurtenis is voor het kind en zijn omgeving”, zegt directeur Coskun Çörüz van Centrum Internationale Kinderontvoering.

Volgens het centrum is de daling onder meer te danken aan de toegenomen inzet op preventie voor ouders en trainingen voor professionals. Wanneer ouders goede afspraken maken, kan volgens het centrum een kinderontvoering voorkomen worden.

Lees verder via nu.nl

Meer leren van Ron van Gijn, Frank van Summeren en Kees Zeebregts over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024’ die start op 25 april in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over ondermijning, verwarde personen en bevoegdheden van de burgemeester op het gebied van OOV? Kom 15 mei naar het HCB Seminar ‘Topsprekers in Veiligheid’ met o.a. prof. dr. Michiel van der Wolf (Rijksuniversiteit Groningen) en prof. dr. Karin van Wingerde (Erasmus Universiteit).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *