12:36
30 mei 2024

Vide-voorzitter Hanzo van Beusekom blikt terug en vooruit

Vide-voorzitter Hanzo van Beusekom blikt terug en vooruit

Wat kenmerkte het afgelopen jaar voor Hanzo van Beusekom? Als nieuwe voorzitter van beroepsvereniging Vide heeft hij zicht op de ontwikkelingen in toezichtsland. Hij kijkt terug op een jaar met grote uitdagingen voor de onafhankelijkheid van toezicht en op Vide dat weer een boost kreeg doordat we elkaar live konden zien. Voor dit jaar verwacht hij dat samenwerkingsverbanden binnen toezicht zich versterken en hoopt hij op de juíste aandacht voor toezicht.

Waarom werd je in april 2022 voorzitter van Vide?
“Omdat ik me eigenlijk al mijn hele loopbaan, als adviseur en als bestuurder, bezighoud met hetzelfde: nadenken hoe toezichthoudende organisaties én toezichthouders kunnen bijdragen aan het publiek belang. En dat is ook precies waar ik me als voorzitter van Vide voor kan inzetten. Daar komt nog mijn diepe overtuiging bij dat we bijvoorbeeld veilig in een vliegtuig of lift kunnen stappen, omdat er toezichthouders zijn. We hebben een belangrijke maatschappelijke functie. En ik vind dat er niet genoeg aandacht is voor de mensen die dit mogelijk maken. Ook wil ik dat toezichthouders zich uitgedaagd voelen om stap voor stap beter te worden. Hoe leuk is het dan dat je voorzitter kunt worden van Vide?”

Lees verder via toezine.nl

Meer leren over datagedreven toezicht met als verdiepende onderwerpen de maatschappelijke impact, risico’s en rechtsbescherming? Doe 20 januari mee met het Online HCB seminar ‘Toezicht in Transitie – Techniek en toezicht: Data gedreven toezicht’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met prof. dr. Stefania Milan, hoogleraar Critical Data Studies aan de afdeling Mediastudies van de Universiteit van Amsterdam, als spreker. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide.

Of kom 22 maart naar het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2023 – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid met o.a. prof. dr. Judith van Erp, prof dr. Karin van Wingerde, Paul van Dijk en dr. Meike Bokhorst. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *