01:36
22 maart 2023

Vele honderden activisten blokkeren toch A12 in Den Haag

Vele honderden activisten blokkeren toch A12 in Den Haag

Vele honderden klimaatactivisten hebben de Utrechtsebaan op de A12 in Den Haag geblokkeerd. De activistische klimaatgroep Extinction Rebellion had opgeroepen om naar Den Haag te komen om te protesteren tegen overheidssubsidie voor fossiele brandstoffen als olie, kolen en gas.

Volgens verslaggevers ter plaatse lopen er honderden mensen over de Utrechtsebaan. Met kartonnen borden, leuzen en spreekkoren willen de activisten aandacht vragen voor het “belachelijke overheidsbeleid”, zegt een van de activisten.

Een woordvoerder van de politie zegt in contact te staan met de demonstranten en met de burgemeester en meldt dat er tot nu toe nog geen berichten binnen zijn gekomen van arrestaties. Een inschatting van het aantal mensen geeft de politie niet, “maar het zijn er behoorlijk veel”.

Lees verder via nos.nl

Leren over omgaan met protest en maatschappelijke onrust? Kom vanaf 9 februari naar de HCB Collegereeks Veiligheid, recht en bestuur 2023 – Burgers, bedrijven en veiligheid’ met prof. dr. Bob Hoogenboom, Hans Moors, prof. dr. Jon Schilder, prof. dr. Masja van Meeteren en prof. dr. Janine Janssen.

En lees hier alvast het artikel met spreker Hans Moors getiteld  ‘Demonstranten hebben ook altijd iets te vertellen’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *