06:36
16 juli 2024

Uitvoeringsorganisaties roepen politiek op tot beter en makkelijker beleid

Uitvoeringsorganisaties roepen politiek op tot beter en makkelijker beleid

Burgers, ondernemers en uitvoeringsorganisaties lopen vast in de complexiteit van wetgeving en stapeling van nieuw beleid. Ook hebben publieke dienstverleners last van verouderde IT-systemen en van de krapte op de arbeidsmarkt. Ze trekken aan de bel en roepen de politiek op om in actie te komen.

Dat is de belangrijkste boodschap van de eerste Staat van de Uitvoering over de publieke dienstverlening in ons land (zie kader). De samenstellers concluderen dat er gelukkig veel goed gaat; burgers en ondernemers worden in de regel goed geholpen. Maar ze hebben ook volop zorgen. Vooral vanwege de “hoge mate van complexiteit in wet- en regelgeving, in processen, in de stapeling van beleid, in de manier waarop we ingericht zijn en in onze IT-systemen.” Daardoor lopen juist de mensen die afhankelijk zijn van de overheid vast in het systeem. Niet alleen de uitvoeringsorganisaties merken dat, ook gemeenten onderschrijven de bevindingen.

Lees verder via toezine.nl

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter ACM, is een van de keynote-sprekers op de geheel nieuwe 7e editie van het HCB Seminar Toezicht in Transitie – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid op 22 maart in de Grote Zaal van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs in Den Haag. Verder met Angeline van Dijk, inspecteur-generaal van Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI), Prof. Judith van Erp, Universiteit Utrecht, Prof. dr. (Karin) CG van Wingerde, Erasmus School of Law, Dr. A.M. (Meike) Bokhorst, Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en Universiteit Utrecht en Paul van Dijk, zelfstandig adviseur. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Korting voor oud deelnemers en leden Vide.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *