09:54
02 juni 2023

Toezichthouder: ‘Kabinet zet stap in goede richting, hangt nu af van uitwerking’

Toezichthouder: ‘Kabinet zet stap in goede richting, hangt nu af van uitwerking’

De maatregelen die het kabinet aankondigde voor de versterking van huizen in het aardbevingsgebied gaan de goede kant op. Maar het moet nog blijken of het allemaal wel voldoende is om alle huizen in 2028 versterkt te hebben. Dat zegt inspecteur-generaal Theodor Kockelkoren.

De hoogste baas van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) was woensdagavond in Delfzijl om met gedupeerden in gesprek te gaan. Bijna honderd inwoners uit het bevingsgebied waren erbij.

‘Heftig en intens’
Kockelkoren ging eerst in op het vernietigende rapport van de parlementaire enquetecommissie. Die concludeerde eind februari dat de gevolgen van de jarenlange gaswinning in Groningen rampzalig waren, en dat geld en leveringszekerheid boven de veiligheid van Groningers gingen.

Lees verder via rtvnoord.nl

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter ACM, is spreker tijdens het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2023 – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid op 24 mei bij Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag met verder o.a. Angeline van Dijk prof dr. Karin van Wingerde, Paul van Dijk en dr. Meike Bokhorst. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *