11:41
16 juli 2024

Start onderzoek Strauss (omvangrijke Friese drugsorganisatie)

Start onderzoek Strauss (omvangrijke Friese drugsorganisatie)

Op maandag 12 september start in de rechtbank in Leeuwarden de inhoudelijke behandeling van het grootschalige onderzoek ‘Strauss’ naar de omvangrijke Friese drugsorganisatie uit Wolvega. In totaal staan 17 verdachten terecht, verdeeld over meerdere zittingsdagen.

De verdachten, 13 mannen en 4 vrouwen, worden verdacht van betrokkenheid bij de uitvoer van cocaïne en heroïne met als eindbestemming Noorwegen. Zeven van hen worden daarbij ook verdacht van deelneming aan een criminele organisatie. Drie broers, die gezien worden als de leiders van de organisatie, zijn daarnaast verdacht van het gewoontewitwassen van crimineel verkregen vermogen in de periode 2014 tot en met 2020.

Na de aanhoudingen op 1 december 2020 doorzocht de politie twee woningen in Heerenveen, vier woningen in Wolvega en een aantal bedrijfspanden in Wolvega. In één bedrijfspand voerden enkele verdachten een autohandel. Het OM verdenkt hen ervan die handel zwart te doen, geen administratie bij te houden en zo het geld dat zij met de drugshandel verdienden wit te wassen. Bij de doorzoekingen vonden agenten ongeveer 10 kilo harddrugs, een nepvuurwapen, ongeveer 15.000 euro contant en een hoeveelheid vals geld.

Lees verder via om.nl

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *