04:24
20 juni 2024

Slechte communicatie personeel leidde tot dood gevangene

Slechte communicatie personeel leidde tot dood gevangene

Een opeenstapeling van fouten leidde tot het fatale incident in de gevangenis in Krimpen aan den IJssel van maart dit jaar. Daarbij kwam een 24-jarige om het leven. Een van die fouten was gebrekkige communicatie tussen het personeel.

Dat ging voornamelijk over communicatie tussen personeel van verschillende gevangenissen, maar ook binnen de gevangenis in Krimpen. Relevante informatie over gevangenen werd niet opgemerkt en overgedragen aan medewerkers van de gevangenis. Dat concludeert de onafhankelijke calamiteitenonderzoekscommissie (CALOC) na onderzoek.

In maart 2023 werd een 24-jarige man dood gevonden in de doucheruimte van de gevangenis. De toenmalige celgenoot van de man wordt er door het Openbaar Ministerie (OM) van verdacht de man te hebben geslagen, verwurgd en gesmoord.

Bij verschillende beslissingen van overplaatsing van beide mannen naar de gevangenis in Krimpen is niet alle informatie overgedragen en meegewogen. Toen de mannen, op eigen verzoek, samen in een cel zaten, waren er zorgen over verward gedrag van de latere verdachte. Er werd niet ingegrepen en de nachtdienst werd niet geïnformeerd over de zorgen.

Verder lezen via nu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *