09:43
05 februari 2023

Roep om handhaving en cameratoezicht na steekpartij

Roep om handhaving en cameratoezicht na steekpartij

Kindcentrum Het Mozaïek in de wijk Kempenaar in Lelystad gaat met de gemeente en politie overleggen over extra handhaving en cameratoezicht. Aanleiding is de steekpartij woensdagmiddag bij het kindcentrum en een incident met een wapen afgelopen vrijdag.

Bij het steekincident raakte een persoon gewond aan zijn hand. Na de steekpartij kwamen er tientallen mensen naar de plek en liepen de gemoederen hoog op. Volgens buurtbewoners ging het om een ruzie tussen jongeren onderling in de leeftijd tussen de twaalf en zestien jaar. De politie moest de rust terug laten keren.

Lees verder via omroepflevoland.nl

Meer leren over burgers en  veiligheid van Robert van der Noordaa, Trollrensics , Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO en Remko van Broekhoven, filosoof? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *