12:57
26 juni 2022

Rechtbank verbiedt motorbende Bandidos

Rechtbank verbiedt motorbende Bandidos

De rechtbank in Utrecht heeft woensdag de motorbende Bandidos in Nederland verboden en de club zal direct worden ontbonden. Volgens de rechter vormt de vereniging een gevaar voor de openbare orde en rechtvaardigt dat een civielrechtelijk verbod.
Het is voor het eerst dat er een motorbende in Nederland wordt verboden en het betekent een groot succes voor het Openbaar Ministerie. Pogingen om de Hells Angels te verbieden strandden in 2009.

Het verbod geldt zowel voor de Nederlandse afdeling als de internationale organisatie en gaat per direct in. Ook activiteiten van buitenlandse leden in Nederland zijn niet langer toegestaan.

“De aanwezigheid van de Bandidos in Nederland, in welke verschijningsvorm ook, is per direct niet meer toegestaan”, aldus de rechter. Dat betekent dat de bestaande clubhuizen worden verboden en het niet langer is toegestaan om clubkleding te dragen.

Lees verder via nu.nl

Wilt u uw gemeentelijk veiligheidsbeleid verder scherp stellen met behulp van inzicht in oorzaken, maatregelen en reflexen? Kom vanaf 31 januari leren van Prof. dr. Ira Helsloot, prof. dr. Hans Boutellier, Dr. Elke Devroe, Dr. Marc Schuilenburg en Dr. Ronald van Steden tijdens de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.