08:26
22 mei 2022

Pool wil geen creatieve therapie en vindt zichzelf niet verslaafd

Pool wil geen creatieve therapie en vindt zichzelf niet verslaafd

Hoe verplicht is afkicken voor een gedetineerde in een ISD-inrichting? Sebastian vindt het maar onzin.

Sebastian (29) ziet om negen uur ’s ochtends in de Alkmaarse rechtbank wat bleekjes, na ruim twee uur in het justitiebusje vanuit de gevangenis in Veenhuizen te hebben gezeten. Hij is een serie-inbreker uit Zaandam, die vorig jaar de zogeheten ISD-maatregel opgelegd kreeg. Dat is een straf van maximaal twee jaar in een Inrichting Stelselmatige Daders, waar getracht wordt de recidivekans te verkleinen en verslaving te bestrijden. Maar Sebastian is Pools en dus werd hij ook tot ongewenste vreemdeling verklaard – hij kreeg een ‘kale ISD’, alleen gericht op uitzetting én op bestrijding van zijn verslaving. Een eerdere uitzetting was mislukt: Sebastian kwam terug, ook in zijn oude leven.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 2 juni in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over burgers en  veiligheid van Robert van der Noordaa, Trollrensics , Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO en Remko van Broekhoven, filosoof? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.