09:20
23 mei 2022

Van een overheid als supersurveillant wordt niemand beter, ook de NCTV zelf niet

Van een overheid als supersurveillant wordt niemand beter, ook de NCTV zelf niet

De NCTV vraagt de politiek om meer bevoegdheden. Het zou helpen als de dienst liet zien dat hij zichzelf in de hand weet te houden.

Enig gevoel voor proportionaliteit is gepast in het oordeel over de manier waarop de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid ‘in het geheim’ rapporteerde over politieke partijen. Het is immers niet zo dat de coördinator infiltreerde in Geert Wilders’ PVV om er zo op slinkse wijze achter te komen welke ideeën daar allemaal leven. Wel volgde de dienst de PVV-leider op Twitter, samen met zo’n miljoen anderen, om vervolgens vast te stellen dat hij daar ‘Nederlanders tegenover buitenlanders plaatst’ en daarover zorgen uit te spreken: ‘Dit kan voor sommigen bijdragen aan een voedingsbodem voor radicalisering.’

Lees verder via volkskrant.nl

Meer leren over burgers en  veiligheid van Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Robert van der Noordaa, Trollrensics , Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT,  Arnout de Vries, senior innovator, TNO en Remko van Broekhoven, filosoof? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.