02:23
30 mei 2024

OVV gaat op verzoek van grote steden onderzoek doen naar vuurwerk

DEN HAAG – De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) gaat een grootschalig onderzoek doen naar consumentenvuurwerk. Den Haag, Amsterdam, Rotterdam en Utrecht hebben in februari om het onderzoek gevraagd. De OVV doet als onafhankelijke organisatie onderzoek naar vuurwerk omdat de veiligheid jaarlijks ‘in het geding’ is.
De burgemeesters van de vier steden hopen advies te krijgen over het beheersen van zwaar illegaal vuurwerk, het beleid rond vuurwerkvrije zones en de omgang met consumentenvuurwerk.
Ook willen de steden dat de OVV onderzoek doet naar geweld tegen hulpverleners. De raad laat weten dat de precieze onderzoeksvraag en aanpak nog niet zijn bepaald. Daarover moet binnen enkele weken meer duidelijkheid komen. Het onderzoek moet in het najaar zijn afgerond.
In zijn laatste weken als burgemeester van Den Haag stuurde Jozias van Aartsen namens de vier steden aan op een onderzoek. ‘Het vuurwerk wordt steeds zwaarder, daarom ligt het ook gevoeliger’, zegt de huidige burgemeester Pauline Krikke erover tegen de krant.
De aanbevelingen die voortvloeien uit het onderzoek moeten Oud en Nieuw veiliger maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *