08:54
22 mei 2022

Ongeveer 15.000 naar Nederland gevluchte Oekraïense kinderen leerplichtig

Ongeveer 15.000 naar Nederland gevluchte Oekraïense kinderen leerplichtig

Rond de 15.000 naar Nederland gevluchte Oekraïense kinderen zijn leerplichtig, schat het ministerie van Onderwijs in. Dat doet het op basis van de inschrijvingen in de Basisregistratie Personen (BRP). Tot nu toe zijn er minstens 9277 leerlingen op een school ingeschreven.
Het gros van de Oekraïense kinderen (65 procent) zit op een basisschool of gaat daar naar toe, verspreid over het hele land. “Vrijwel in iedere gemeente vangen scholen wel een aantal nieuwkomers op, met concentraties in de grotere steden”, zegt een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs.

De Oekraïense kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, zitten vooral op een Internationale Schakel Klas (ISK). “Die zitten wat minder verspreid door het land”, meldt de woordvoerder.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 9 juni naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.