01:29
14 juni 2024

Onderzoek naar en toezicht op politiegeweld schieten tekort

Onderzoek naar en toezicht op politiegeweld schieten tekort

Politieagenten die op verwarde personen stuiten, moeten een stap naar achter zetten, schrijven Dionne Abdoelhafiezkhan, Jair Schalkwijk en Robert Trafford.

Op 13 augustus 2020 werd Sammy Baker doodgeschoten door de Amsterdamse politie. Sammy, een Duitse man van kleur, was student en een fitness-influencer op Instagram. Hij was in Amsterdam om zijn verjaardag te vieren en raakte in een psychose na wietgebruik. Hij raakte zoek en werd als vermist opgegeven. De politieagenten wisten dat ze zochten naar een verwarde man van 23 jaar oud. Volgens de eigen verklaringen van de agenten verkeerde Sammy zichtbaar in een crisis toen ze hem achtervolgden, hem in het nauw dreven in een binnentuin en hem uiteindelijk doodschoten.

Lees verder via nrc.nl

Meer leren over de integrale aanpak van verwarde personen, veelplegers en stelselmatige daders? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2024’ die start op 25 april in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Meer weten over deze HCB Cursus? Doe maandag 9 oktober mee met de online voorlichtingsbijeenkomst (via MS Teams) van 13.00 uur – 13.45 uur. Meld je aan door een email te sturen naar info@haagscongresbureau.nl. Graag tot dan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *