09:01
27 oktober 2021

Ondernemers Haagse Weimarstraat moeten vergunning aanvragen in strijd tegen ondermijning

Ondernemers Haagse Weimarstraat moeten vergunning aanvragen in strijd tegen ondermijning

Ondernemers in delen van de Haagse Weimarstraat en de Beeklaan moeten voor 15 februari een vergunning aanvragen bij de gemeente om hun zaak te mogen exploiteren. Hiermee moet ondermijning in de Weimarstraat en de omgeving tegen worden gegaan, zoals hennepkwekerijen in bedrijfsruimten of witwaspraktijken via financiële dienstverleners. Ook denkt de gemeente dat het malafide ondernemers hiermee moeilijk wordt gemaakt.

‘De leefbaarheid, de openbare orde en veiligheid én ook het ondernemersklimaat staan onder druk in het gebied rond de Weimarstraat’, zegt burgemeester Jan van Zanen. ‘We nemen stevige maatregelen om het gebied aan te pakken.’ Den Haag is de eerste stad in Nederland die dit instrument inzet in een woon- en winkelgebied.

Lees verder via omroepwest.nl

Meer leren over een geïntegreerde aanpak van ondermijning waaronder de aanpak in de Haagse Weimarstraat? Kom 13 november naar de geheel nieuwe editie van ons half-jaarlijks HCB Online Seminar ‘De Veilige Gemeente 2020/2021 – Geïntegreerde aanpak van ondermijnende georganiseerde criminaliteit’ met o.a. Leonie Willemsen, Programmamanager Ondermijning Gemeente Tilburg, Freek Pecht, Eenheidscoördinator synthetische drugs, Politie Zeeland-West-Brabant en Frank van Summeren, RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 − negen =