02:48
30 juni 2022

Ondermijning in Nederweert, dat tolereren we niet!

Ondermijning in Nederweert, dat tolereren we niet!

Het is je vast niet ontgaan: in juli 2021 werd in Nederweert het op dat moment grootste crystalmeth lab van het land opgerold. Kort daarvoor ontdekten ze in de Gemeente Nederweert een fabriek voor illegale sigaretten. Ook vonden ze opnieuw hennepkwekerijen, waaronder op bedrijventerrein Pannenweg. En er werd een ondergrondse kwekerij op een bosperceel in het buitengebied aangetroffen.

Samen een vuist maken
Allemaal vormen van ondermijnende criminaliteit. “Dat willen we niet in onze gemeente. We maken er een vuist tegen. Samen met justitie, politie, de Belastingdienst, de douane en andere partijen. En samen met jou“.

Schuur huren en geld witwassen
Ondermijning betekent dat criminelen gebruikmaken van inwoners, ondernemers en instellingen om hun criminele activiteiten uit te kunnen voeren. Ze huren bijvoorbeeld een schuur van een onwetende eigenaar om er hennep te telen. Ze wassen geld wit via legale structuren zoals winkels en zakelijke dienstverleners. Of ze zetten mensen onder druk. Dit tolereren we niet in Nederweert.

Lees verder via nederweert24.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 10 juni in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.