03:35
30 juni 2022

Opvangorganisatie KION sluit vaker groepen: ‘Medewerkers raken uitgeput’

Opvangorganisatie KION sluit vaker groepen: ‘Medewerkers raken uitgeput’

Kinderopvangorganisatie KION, in Nijmegen en omgeving, heeft besloten haar pedagogisch medewerkers te behoeden voor verdere uitputting en dus vaker groepen te sluiten.

Dat meldt regionaal dagblad De Gelderlander. De organisatie laat weten zich al maanden in alle mogelijke bochten te wringen om kinderdagverblijfgroepen en bso-groepen open te houden, ondanks een groot aantal positief geteste pm’ers. Niet besmette medewerkers draaiden daardoor veel extra diensten en kregen geregeld in avonden of weekenden nog spoedwerkverzoeken voor de dagen erna. KION ziet haar pm’ers uitgeput raken en spreekt van een ‘lege trukendoos.’ De soepelere quarantaineregels voor opvangmedewerkers bieden hier dus geen soelaas.

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 7 april 2022 naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang en Basisonderwijs’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Of kom leren over leiderschap in tijden van verandering tijdens de HCB Masterclasses Leiderschap in Kinderopvang, Basisonderwijs en IKC 2022  die starten op 24 maart bij Rudolf Magnus in Utrecht. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.