08:15
17 juni 2024

OM maakt zich grote zorgen om criminele flitscarrières van jongeren

OM maakt zich grote zorgen om criminele flitscarrières van jongeren

Het aantal heel jonge criminelen dat zware delicten pleegt, zoals moord, neemt de laatste jaren schrikbarend toe. De kruimeldief van vandaag kan morgen een moordenaar zijn. Het Openbaar Ministerie (OM) maakt zich ernstig zorgen over deze criminele flitscarrières, zegt de Amsterdamse hoofdofficier van justitie in een exclusief interview met RTL Boulevard.

“Je ziet dat criminele organisaties heel bewust rekruteren”

“Jongeren van 15, 16 jaar komen tegenwoordig al in de moordscene terecht,” zegt René de Beukelaer, hoofdofficier van justitie in Amsterdam. “Of het zijn jongvolwassen van 20, 21 jaar. Ook zie je steeds meer jongeren die zich ‘zwaar bewapenen’ in het dagelijks leven.”

Lees verder via rtlnieuws.nl

Meer leren van Godfried van GestelFrank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 3 november in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 4 november in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *