10:50
28 juni 2022

Grote ondermijningscontrole in Mijdrecht leidt naar mogelijke illegale seksinrichting

Grote ondermijningscontrole in Mijdrecht leidt naar mogelijke illegale seksinrichting

Bij een grootschalige controle op het bedrijventerrein aan de Genieweg in Mijdrecht zijn gisteren verdovende middelen in een mogelijk illegale seksinrichting gevonden. In totaal werden er 29 bedrijfspanden en 72 opslagunits zijn gecontroleerd op de naleving van wet- en regelgeving.

Naast handhavers van de gemeente en de politie, werkten de douane, Omgevingsdienst Regio Utrecht, netbeheerder Stedin, Veiligheidsregio Utrecht en het Regionale Informatie- en Expertise Centrum mee aan de inspectie.

Zulke grote controles worden de laatste jaren door meerdere gemeentes uitgevoerd in de strijd tegen criminaliteit en ondermijning. “Zo kunnen netwerken van afnemers, facilitators en leveranciers in beeld worden gebracht”, meldt gemeente De Ronde Venen in een persbericht. “Daarnaast wordt tijdens controles gesproken met eigenaren, gebruikers en Verenigingen van Eigenaren over wat er leeft in de buurt, hoe zij signalen van ondermijning kunnen herkennen en hoe zij (anoniem) melding kunnen maken bij politie en gemeente.”

Lees verder via rtvutrecht.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de integrale aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 10 juni in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.