04:03
24 juni 2021

OM breidt aanklacht tegen Taghi-groep uit

OM breidt aanklacht tegen Taghi-groep uit

Het Openbaar Ministerie breidt de aanklacht tegen leden van de groep rond Ridouan Taghi verder uit. Een aantal verdachten zou ook betrokken zijn geweest bij een liquidatie in Amsterdam in 2016.

Het gaat om de moord op Abderrahim Belhadj. De kroongetuige in het proces tegen de zeventien verdachten heeft hierover verklaringen afgelegd. Het OM kondigde vandaag in de extra beveiligde rechtbank in Amsterdam aan dat naar verwachting enkele verdachten voor de liquidatie vervolgd zullen worden. Voor de moord is eerder al een man veroordeeld die het slachtoffer in de val lokte.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

16 + 3 =