01:49
02 oktober 2023

‘Of er nu draagvlak is of niet: meer legale migratie is noodzakelijk’

‘Of er nu draagvlak is of niet: meer legale migratie is noodzakelijk’

De Europese Commissie gaat het makkelijker maken voor niet-EU-burgers om in Europa te werken. Brussel ziet de personeelstekorten in veel landen oplopen. Daarnaast is er sprake van illegale migratie. De EU wil beide problemen te lijf gaan door meer mensen legaal naar Europa te laten komen. In eerste instantie wordt er gedacht aan mensen uit landen als Egypte, Tunesië en Marokko.

De EU wil gaan werken met zogeheten ’talent partnerships’ met deze landen. Het idee is dat mensen die in Europa willen werken zich inschrijven. Dat is een win-win-win situatie zo is de gedachte. Tesseltje de Lange, hoogleraar Europees migratierecht, legt uit wat dan de winst is. “Het is voor het land van herkomst goed omdat mensen werk vinden en geld verdienen, voor die mensen is dat natuurlijk ook fijn dat ze een baan hebben. En voor de EU-landen kan het helpen banen in te vullen.”

Lees verder via nos.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 9 juni naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (waaronder arbeidsmigranten en woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 10 juni in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *