02:51
30 juni 2022

‘Tien leden Amsterdamse familie opgepakt voor witwassen drugsgelden’

‘Tien leden Amsterdamse familie opgepakt voor witwassen drugsgelden’

De Amsterdamse financiële recherche heeft tien mannen uit één familie aangehouden op verdenking van het vormen van een witwasbende. Dat meldt Het Parool. De mannen zouden twee weken geleden zijn opgepakt bij invallen op vijftien locaties.

De arrestaties volgden op ruim twee jaar onderzoek naar de ‘witwasfamilie’, schrijft de krant. De bendeleden zouden drugssyndicaten stelselmatig helpen om misdaadwinsten weg te sluizen. Het zou gaan om tientallen miljoenen euro’s aan contant geld en bitcoins.

Observatieteams en camera’s registreerden volgens Het Parool hoe leden van de familie tassen vol cash vervoerden. Het wegsluizen van het geld zou bovendien blijken uit onderschept berichtenverkeer.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over burgers en  veiligheid van Dr. Sara Stronks, Onderzoeker lectoraat Maatschappelijke Veiligheid, Saxion Hogescholen en Onderzoeker Politieacademie, Frank van Summeren, adviseur, RONT, Dr. Marc Schuilenburg, hoogleraar Digital Surveillance, Erasmus School of Law, Arnout de Vries, senior innovator, TNO, Remko van Broekhoven, filosoof en Robert van der Noordaa, Trollrensics ? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Veiligheid, recht en bestuur’ vanaf 19 mei 2022 georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren van Godfried van Gestel, Frank van Summeren en Robert van Brakel over een integrale persoonsgerichte aanpak? Kom naar de HCB Cursus ‘Integrale Persoonsgerichte Aanpak 2022’ die start op 2 juni in Den Haag. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.