09:30
16 oktober 2021

Meer nodig in strijd tegen internationale cyberagressie

Meer nodig in strijd tegen internationale cyberagressie

Online gedragen landen als China, Rusland en Noord-Korea zich steeds agressiever en daarom moet er een sterkere verdediging komen, vindt het Europees Parlement. Europarlementariërs willen dat er een EU-team komt dat snel kan reageren op cyberaanvallen en zorgt voor betere informatie-uitwisseling. Momenteel schieten de informatie-uitwisseling en de infrastructuur tekort.

Defensiecapaciteiten opvoeren
‘Steeds vaker komen aanvallen van vijandige hackers op Europese overheden, instellingen en bedrijven voor’, schrijft het Europees Parlement. ‘De EU en haar lidstaten moeten hun defensiecapaciteiten opvoeren om met succes op deze cyberdreigingen te kunnen reageren’, vindt rapporteur Urmas Paet.

Lees verder via binnenlandsbestuur.nl

Wilt u meer leren van Kolonel Hans van Dalen en andere experts op het gebied van desinformatie en maatschappelijke onrust? Kom 1 december naar de HCB Masterclass ‘Omgang met desinformatie en maatschappelijke onrust’ op het Landgoed Beukbergen in Huis ter Heide, georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Bekijk hier het volledige programma en schrijf u in.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2 × vier =