05:49
10 december 2022

Advocaat aangehouden, neef van Ridouan Taghi, mogelijk uitbraak gepland

Advocaat aangehouden, neef van Ridouan Taghi, mogelijk uitbraak gepland

De politie heeft een 38-jarige advocaat uit Utrecht aangehouden op verdenking van deelneming aan een criminele organisatie. De man, Youssef T., is een neef van Ridouan Taghi, de hoofdverdachte in het Marengo-proces, en had, omdat hij advocaat is, vrij toegang tot zijn neef.

In de communicatie tussen de advocaat en Taghi komt volgens het Openbaar Ministerie naar voren dat Taghi vanuit zijn cel vermoedelijk doorging met handel in verdovende middelen. “We zien ook dat er een afspraak werd gemaakt om eventueel een uitbraakpoging, dan wel een bevrijdingspoging te doen”, zegt hoofdofficier van justitie Lucas van het Landelijk Parket tegen de NOS. “Maar het onderzoek is nog in volle gang.”

Via de advocaat zou Taghi “onbelemmerd” contact met de buitenwereld hebben gehad. Het OM ziet de advocaat als de “boodschapper” van Taghi. Er zijn in de onderschepte communicatie geen aanwijzingen gevonden dat de twee met liquidaties bezig waren.

Lees verder via nos.nl

Meer leren over ondermijning? Kom 18 november 2021 naar het HCB Seminar ‘De Veilige Gemeente 2021 – Ondermijnende georganiseerde criminaliteit vanuit een Europees perspectief’ met o.a. Luud Geerlings, coördinator EURIEC, Han Moraal, Nederlands lid in het college van Eurojust en Secretaris-generaal IAP, Eric van der Schild, Project Manager Europol Financial Intelligence Public Private Partnership [EFIPPP] en Chair of the EFIPPP Steering Group en Frank van Summeren, adviseur veiligheid bij RONT Management Consultants

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.