06:45
02 april 2023

Meer dan 2.700 tractors geteld tijdens boerenbetoging in Brussel

Meer dan 2.700 tractors geteld tijdens boerenbetoging in Brussel
Brussels, Belgium - July 30, 2014: Flemish Police officers on watch near the Brussels Central Station

Land- en tuinbouwers uit heel Vlaanderen hebben vandaag in Brussel geprotesteerd tegen het uitblijven van een politiek stikstofakkoord. “Stop het spierballengerol en werk aan oplossing”, klinkt het bij de Boerenbond. De politie telde tijdens de betoging meer dan 2.700 tractoren. Door de massale opkomst zat de Kleine Ring rond Brussel muurvast en moesten de boeren de betoging te voet afwerken. Rond 16.30 uur begon de uittocht uit Brussel.

De landbouworganisaties Boerenbond, ABS, Groene Kring, Jong ABS en Ferm voor Agravrouwen organiseerden vandaag een grote demonstratie in Brussel. Met meer dan 2.700 tractoren zakten de landbouwers af naar de hoofdstad om te protesteren tegen het stikstofplan.

Hoewel de Vlaamse regering er na veel en lang onderhandelen nog altijd niet in geslaagd is om een sluitend akkoord te vinden, is het wel duidelijk dat de uitstoot van stikstof drastisch ingeperkt zal worden. Dat veroorzaakt veel onrust bij de boeren.

Lees verder via vrt.be

Leren en reflecteren op veiligheidsthema’s als mensenhandel, maatschappelijke onrust en ondermijning? Kom 9 en 30 maart 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa prof. dr. Bob Hoogenboom, dr. Hans Moors, prof. dr. Masja van Meeteren en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren over het online gebiedsverbod en andere bevoegdheden bij maatschappelijke onrust en protest van Jan van der Grinten, Van Doorne? Kom naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ die start op 9 mei 2023 in Den Haag. Verder met prof. dr. Otto Adang, Rijksuniversiteit Groningen en Politieacademie, Frank van Summeren, RONT Management Consultants en Toon Ruiken, Nationale Politie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *