01:42
02 oktober 2023

Kansspelautoriteit beboet 5 partijen voor ruim 26 miljoen euro om illegaal onlinegokken

Kansspelautoriteit beboet 5 partijen voor ruim 26 miljoen euro om illegaal onlinegokken

De Kansspelautoriteit (Ksa) heeft voor ruim 26 miljoen euro aan boetes uitgedeeld aan vijf partijen die in Nederland illegaal onlinegokken aanboden. Het zwaarst beboete bedrijf, N1 Interactive, moet bijna 13 miljoen euro betalen. Branchegenoot Videoslots is voor een kleine 10 miljoen euro bestraft. Het gaat om de hoogste Nederlandse boetes ooit voor dit vergrijp.

Volgens de Ksa beschikten de bedrijven, allemaal met vestiging in Malta, niet over de vergunning die nodig is om in Nederland kansspelen via het internet aan te bieden. De boetes waren eind december al aan de aanbieders zelf bekendgemaakt. Maar die probeerden vervolgens via de rechter tegen te houden dat hun straffen openbaar gemaakt zouden worden. De rechter heeft die verzoeken deze week afgewezen, vandaar dat de toezichthouder er nu mee naar buiten komt. Bezwaarprocedures van de partijen over de straffen lopen nog.

Lees verder via parool.nl

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter ACM, is een van de keynote-sprekers op de geheel nieuwe 7e editie van het HCB Seminar Toezicht in Transitie – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid op 24 mei in de Grote Zaal van het Koninklijk Instituut van Ingenieurs in Den Haag. Verder met Angeline van Dijk, inspecteur-generaal van Rijksinspectie Digitale Infrastructuur (RDI), Prof. dr. (Karin) CG van Wingerde, Erasmus School of Law, Dr. A.M. (Meike) Bokhorst, Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid en Universiteit Utrecht en Paul van Dijk, zelfstandig adviseur. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Korting voor oud deelnemers en leden Vide.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *