03:46
19 juli 2024

Expired: Mannenopvang Zwolle en Tilburg van start – huiselijk geweld en mensenhandel

Mannelijke slachtoffers van huiselijk- en eergerelateerd geweld of mensenhandel kunnen vanaf deze week terecht bij de mannenopvang in Zwolle en Tilburg. De opvang is in handen van Kadera (Zwolle) en Kompaan en De Bocht (Tilburg/Goirle). Dat meldt het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

De opvang is voor mannen die het slachtoffer zijn van geweld in afhankelijkheidsrelaties, zoals huiselijk geweld, eerproblemen of mensenhandel. Ook is er opvang voor iemand die tot prostitutie wordt gedwongen of door familie bedreigd wordt omdat zijn relatie niet wordt geaccepteerd.

De opvang van mannelijke slachtoffers van huiselijk geweld is met de twee nieuwe locaties beter over het land verspreid. Er zijn nu zes steden in Nederland waar deze landelijke functie voor mannenopvang aan is toegewezen. In Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht was er al langer opvang voor mannen. De 1,2 miljoen euro die jaarlijks voor de mannenopvang beschikbaar is, wordt vanaf dit jaar verdeeld over de zes steden, in plaats van over de G4, zoals voorheen het geval was. Dit komt neer op 0,2 miljoen euro per stad.

Bron:  Nationale Zorggids 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *