09:53
16 oktober 2021

Kindcentrum Adriaan van den Ende: één visie voor iedereen van 0 – 65

Kindcentrum Adriaan van den Ende: één visie voor iedereen van 0 – 65

Bij Kindcentrum Adriaan van den Ende in Warnsveld werken ze volgens ‘The leader in me’, een visie die is gebaseerd op de ‘Seven habits’ van Stephen Covey. ‘Je vertaalt die visie en creëert een cultuur waar iedereen van nul jaar tot volwassenen volgens dezelfde principes werkt en leeft,’ vertelt directeur Jettie van Osch.

Kindcentrum Adriaan van den Ende is geen integrale organisatie voor basisschool en kinderopvang, maar wil dat wel worden. ‘We maken deel uit van stichting Archipel waar al een deel van de kleine scholen in eigen beheer kinderopvang heeft opgezet. De doelstelling is dat in 2025 alle scholen van Archipel hun eigen kinderopvang hebben.’ En tot die tijd werkt directeur Jettie van Osch nauw samen met Partou kinderopvang, een landelijke commerciële aanbieder. Partou heeft in de school een verticale groep 0 – 4, een peutergroep en drie bso-groepen (4-6, 6-8 en 8+), aangestuurd door een locatiemanager en een assistente. Sinds 2014, toen de school in het nieuwe gebouw startte, wordt er samengewerkt met de kinderopvang volgens de visie van Covey. Jettie van Osch vertelt dat er wel wat hobbels zijn geweest in de samenwerking.

Lees verder via zosja.nl

Leren hoe je een wendbare organisatie wordt? Kom 16 december naar de geheel nieuwe editie van het HCB Seminar ‘Checklist Kinderopvang’ deze keer over Wendbaarheid organiseren in de praktijk. Met Pauline Slot, Universitair Docent en onderzoeker op het gebied van kwaliteit in de kinderopvang, Universiteit van Utrecht, Mark Nijssen, oprichter en adviseur bij de organisatieontwerpers en Roswitha Heitbrink, Samensturend verandermanager

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

negentien − 10 =