03:20
12 juli 2024

Kaag in Twente opgewacht door demonstranten met brandende fakkels

Kaag in Twente opgewacht door demonstranten met brandende fakkels

Minister Kaag van Financiën is gisterenmiddag door een groep van zo’n vijftig demonstranten opgewacht in Diepenheim, in Overijssel. Een deel van de groep droeg brandende fakkels bij zich. Kaag ging korte tijd met ze in gesprek.

De D66-minister was in Diepenheim om campagne te voeren voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Daarna deed ze mee aan een politieke bijeenkomst in Herberg De Pol. Er stonden trekkers geparkeerd langs de weg naar het cultuurcentrum. Ze zou daar niet met de auto langs kunnen gaan en moest vervolgens uitstappen om de laatste 150 meter te voet af te leggen.

Bij het centrum wachtte een groepje haar op. Volgens campagneleider Hanneke van der Werf, die bij de bijeenkomst was, ging Kaag na tien minuten naar binnen “omdat de demonstranten niet echt in gesprek wilden gaan”. Ze heeft vervolgens aan het programma deelgenomen. De groep vertrok na zo’n anderhalf uur.

Lees verder via nos.nl

Lees hier het artikel van Hans Moors Onderzoeker Hans Moors over de avondklokrellen: ‘Demonstranten hebben ook altijd iets te vertellen’

Leren van o.a. Hans Moors van Emma en reflecteren op veiligheidsthema’s als mensenhandel, maatschappelijke onrust & protest, ondermijning en huiselijk geweld?  Kom vanaf 9 maart en 30 maart 2023 naar de HCB Collegereeks ‘Veiligheid, recht en bestuur – Burgers, bedrijven en veiligheid’ in Den Haag georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Verder met prof. dr. Bob Hoogenboom en prof. dr. Janine Janssen.

Meer leren van prof. dr. Otto Adang e.a. over hoe je omgaat met maatschappelijke onrust en polarisatie?Kom vanaf 9 mei naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *