03:21
02 oktober 2022

Justitie zet extra team in voor afpakken crimineel geld

Justitie zet extra team in voor afpakken crimineel geld

Het Openbaar Ministerie in Rotterdam jaagt nog intensiever op zwart geld en luxe goederen van criminelen. Daarom is een tweede team in het leven geroepen dat vooral illegale inkomsten gaat afpakken op Zuid.

De Rotterdamse hoofdofficier van justitie Marc van Nimwegen kondigde de hardere aanpak eerder al aan. Plezierjachten, glimmende bolides, dure huizen; alles wat criminelen zich met hun drugsgeld veroorloven, wil het Openbaar Ministerie van hen afpakken.

Het eerste afpakteam werd eind vorig jaar opgericht als onderdeel van de Rotterdamse aanpak van ondermijnende criminaliteit. Bij ondermijning is sprake van vermenging van de onderwereld met de (legale) bovenwereld.

Het Openbaar Ministerie (OM), de politie, belastingdienst en de gemeente werken samen met andere betrokken instanties, zoals de Kansspel Autoriteit (KSA) bij illegaal gokken en de FIOD bij fiscale fraude. ‘Ondermijning drukt eerlijke economie weg, vergiftigt het opvoedingsklimaat en bedreigt de maatschappelijke integriteit,’ stelt het OM.

Lees verder via het AD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.