01:56
30 juni 2022

Jongeren ’terroriseren’ buurt in Randenbroek

Een groep jongeren terroriseert al geruime tijd een buurt in de wijk Randenbroek. ‘Alles maken ze kapot. Het is puur vandalisme’.

Leden van de groep veroorzaakten 2.500 euro schade bij een poging tot inbraak bij buurthuis Het Klokhuis. Volgens betrokkenen kis het het zoveelste incident.

Stenen door ruiten, een fietsenhok in de fik en glas uit bushokjes gesloopt: de waslijst aan incidenten in de wijk Randenbroek blijft groeien. Buurtbewoners weten precies wie achter de vernielingen zitten. Het zijn zo’n 25 jongens uit de wijk, zeggen ze. Sommigen kunnen zelfs aanwijzen waar ze wonen.

Buurthuis Het Klokhuis was vorige week woensdag doelwit van een poging tot inbraak. Het lukte de jongeren niet  binnen te komen, maar ze veroorzaakten bij hun poging wel 2.500 euro schade. De vier deuren zijn ontwricht en kromgetrokken. Coördinator Ans Mers vermoedt dat de inbrekers op zoek waren naar geld. ,,Dan moet ik ze teleurstellen. We hebben slechts 53,50 euro aan wisselgeld in Het Klokhuis liggen. Maar dan moeten ze goed zoeken.”

Politiewoordvoerder Cornelie Hogeveen zegt het beeld van stelselmatige overlast niet te herkennen. ,,In 2016 heeft de politie in de buurt twee keer een melding van jeugdoverlast gekregen. Dat is alles.” Ook de gemeente zegt het beeld  ‘niet te herkennen.’ ,,Een poosje geleden was er wel overlast bij het Euterpeplein,” aldus woordvoerder Iris van Veen.

Bankje
Ans Mers ziet het anders. Volgens haar zit de jeugd vaak op het bankje voor het buurthuis. ,,Als ik ’s middags naar huis ga, zie ik ze al zitten. Dan kun je er de volgende dag donder op zeggen dat ze iets hebben kapotgemaakt. Ze laten jongere jongens wachtlopen. De oudere jongens richten de vernielingen aan.”

Het is de zoveelste keer dat de jongeren schade toebrengen aan Het Klokhuis, zegt Mers. ,,Ze hebben vorig jaar voor 6.000 euro aan schade veroorzaakt. Ruiten, versieringen aan het pand: alles maken ze kapot. Puur vandalisme. En als ze wat hebben gegeten, kwakken ze de resten gewoon tegen de muur of tegen het raam.”

Bron: AD

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.