12:45
10 december 2022

ILT moet aan de bak na rapport met slechte controlecijfers

ILT moet aan de bak na rapport met slechte controlecijfers

In een rapportage van Europese Commissie over controle van het wegvervoer komt de Nederlandse Inspectie Leefomgeving en Transport er niet goed af. Met een controlecijfer van 1,5 procent komt Nederland lang niet aan de norm van 3 procent. Een beetje nuance is echter ook wel op zijn plaats, want de cijfers gaan over een periode die inmiddels 3 jaar achter ons ligt.

Nederland schaart zich in het rapport met een controlecijfer van 1,5 procent (in 2015-2016 was het nog 2,2 procent) samen met Denemarken, Finland, Griekenland, Ierland en Litouwen tot het groepje onder de norm presterende landen. Over het algemeen is de Europese Commissie wel tevreden over de controles langs de weg en de bedrijfscontroles.

Lees verder via ttm.nl

Meer leren over Next Level toezicht? Kom naar de geheel nieuwe editie van de HCB Seminarreeks ‘Toezicht in Transitie 2021 – Next Level toezicht in de praktijk’  met Theodor Kockelkoren (Staatstoezicht op de Mijnen), prof. Muel Kaptein (hoogleraar Erasmus Universiteit), Paul van Dijk (adviseur) en Meike Bokhorst (Universiteit Utrecht, Nationale Ombudsman)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.