12:35
30 maart 2023

IGJ-leidraad continuïteit zorg stelt samenwerking centraal en patiënt voorop

IGJ-leidraad continuïteit zorg stelt samenwerking centraal en patiënt voorop

Als de continuïteit van zorg in de knel komt – bijvoorbeeld bij faillissementen – moet het belang van cliënten of patiënten voorop staan. Dat gaat boven zakelijke belangen. Daarvoor is een goede structuur nodig van verschillende zorgaanbieders in een regio, samen met zorgverzekeraars en gemeenten. Eerder stelde de NZa handvaten op voor zorgverzekeraars en zorgkantoren hoe om te gaan met de zorgplicht. Nu heeft ook de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) uiteengezet wat zij verwacht van zorgaanbieders als het gaat om continuïteit van zorg.

Half augustus heeft minister Ernst Kuipers de Leidraad continuïteit zorg en jeugdhulp naar de Tweede Kamer gestuurd. Het stuk van de IGJ richt zich op drie situaties waarbij risico’s kunnen ontstaan, soms versterkt, soms veroorzaakt door personeelstekort of krapte op de arbeidsmarkt.

Lees verder via skipr.nl

Meer leren over datagedreven toezicht? Kom 12 oktober naar de nieuwe editie van het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2022 – Techniek & Toezicht: Datagedreven toezicht georganiseerd door het Haags Congres Bureau

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *