09:44
08 juni 2023

‘Hufterwoningen’ in Apeldoorn nabij, boze omwonenden maken bezwaar: ‘Wereld op z’n kop’

‘Hufterwoningen’ in Apeldoorn nabij, boze omwonenden maken bezwaar: ‘Wereld op z’n kop’

Is drie keer scheepsrecht? Of ketst het plan voor ‘hufterwoningen’ in Apeldoorn toch weer af? Na twee mislukte pogingen heeft de gemeente een vergunning voor de huisvesting van negen overlastveroorzakers, die vanaf deze zomer in Noord moeten komen. Boze omwonenden maken bezwaar. ,,Dit neigt naar doorduwen van een plan.”

Net als in 2011 (Beekbergen) en 2014 (Ugchelen) zorgt de mogelijke komst van hufterwoningen, ook wel Skaeve Huse, voor ophef. Nu in Apeldoorn-Noord, waar de gemeente negen overlastveroorzakers wil huisvesten aan De Bovenkruier. Omwonenden spreken van ‘een giftige cocktail’, door aanwezigheid van vijf zorginstellingen, waarvan drie binnen een straal van 100 meter van de hufterwoningen.

‘Hufterwoningen’ in Apeldoorn zorgen wéér voor ophef: ‘Ik ben nu al doodsbang’
De buurt zegt daarnaast overlast van drugsdealers en hangjongeren te ervaren. Zij eisten, na een gesprek met wethouders Nathan Stukker (CDA) en Jeroen Joon (VVD), dat de aangevraagde vergunning werd ingetrokken om eerst de problemen in de wijk op te lossen. De gemeente stelt voor die overlast een werkgroep in, met bewoners en ondernemers uit de buurt, vertegenwoordigers van nabijgelegen zorginstellingen en de wijkagent.

Lees verder via destentor.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen en de aanpak van kwetsbare gebieden? Kom naar de HCB Cursus die start op 10 juni in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *