06:10
29 november 2021

Hoofdverdachte groot ondermijningsonderzoek geschorst

Hoofdverdachte groot ondermijningsonderzoek geschorst

Afgelopen dinsdag, 26 mei, zijn er vier verdachten aangehouden in een groot ondermijningsonderzoek. In het onderzoek werden op verschillende plaatsen zoekingen gedaan en o.a. 39 voertuigen en dure horloges in beslaggenomen.

Vier verdachten
Gisteren zijn twee verdachten, een 28-jarige vrouw en een 32-jarige man uit Sliedrecht gehoord en heengezonden, zij zijn dinsdag aangehouden wegens medeplichtigheid aan witwassen en/of wapenbezit en blijven verdachten in het onderzoek.

Van de twee hoofdverdachten, een 50-jarige man en een 55-jarige vrouw uit Papendrecht is de vrouw vandaag heengezonden. Ook zij blijft nog verdachte. De 50-jarige man is vandaag voorgeleid en door de rechter-commissaris geschorst onder voorwaarden, zo mag hij Nederland niet verlaten. Om daar zeker van te zijn moet de verdachte zijn paspoort inleveren. Ook moet hij zich beschikbaar houden voor politie en justitie. Beide Papendrechters werden afgelopen dinsdag aangehouden op verdenking van witwassen.

Lees verder via om.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vier + acht =