07:02
13 juni 2021

Drugs en geld bij aanhoudingen in Breda

Drugs en geld bij aanhoudingen in Breda

De politie heeft vrijdag 29 mei in Breda drie mannen aangehouden die worden verdacht van drugshandel. De verdachten komen allen uit Breda en zijn 25 en 27 jaar oud. Bij de aanhouding van twee van hen in de Middellaan in Breda loste de politie een waarschuwingsschot.

Medewerkers van de Dienst Infrastructuur van de Landelijke Eenheid zagen omstreeks 17.45 uur op de A58 richting Breda een auto rijden die volgens de politiesystemen al eens was opgevallen bij een verdachte situatie. De auto kreeg een volg- en stopteken en werd op de Liesboslaan bij Breda gecontroleerd. Tijdens de controle zagen de agenten een crypto-telefoon liggen. Het is algemeen bekend dat deze telefoons meestal gebruikt worden voor criminele doeleinden. Daarnaast zagen ze veranderingen in het interieur van de auto waardoor zij het vermoeden kregen dat de auto was voorzien van een verborgen ruimte. Na enig zoekwerk bleek hun vermoeden terecht. Er werd een verborgen ruimte aangetroffen met daarin een tas met geld, ongeveer 15.000 euro, en een tas met ongeveer vijf kilo MDMA. Hierop is de bestuurder, een 25-jarige man uit Breda, aangehouden en de auto, het geld en de drugs in beslag genomen.

Lees verder via politie.nl

Meer leren over ondermijning vanuit een internationaal perspectief? Volg 10 juni online het Seminar De Veilige Gemeente 2020 georganiseerd door het Haags Congres Bureau. Met oa Ton Rombouts, Kris Renckens, Leonie Willemsen, Ben van der Hoeven en Frank van Summeren.

Of volg 24 juni het online seminar De Veilige Gemeente Online Summer Special 2020/2021 – Ondermijning aanpakken tijdens en na de lockdown. Met topsprekers prof. dr. Hans Boutellier (VU en Verwey-Jonker Instituut), Shanna Mehlbaum (Mehlbaum Onderzoek & Advies), Arnout de Vries (TNO, Heidie Pols (Haags Economische Interventie Team) en Krista Schram (Hogeschool Inholland).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

15 + zeven =