11:15
24 januari 2022

Woonwagenbewoners zijn wachten op nieuwe standplaatsen beu: ‘We dachten dat het snel zou gaan. Nou, niks dus’

Woonwagenbewoners zijn wachten op nieuwe standplaatsen beu: ‘We dachten dat het snel zou gaan. Nou, niks dus’

Blij gemaakt met een dooie mus, zo voelen Arnhemse woonwagenbewoners zich. Een paar jaar terug beloofde het gemeentebestuur van Arnhem dat het vaart zou maken met de aanleg van nieuwe standplaatsen in de stad. ,,Maar daar is niets van terechtgekomen”, zeggen Tonnie Bosvelt en Diana Kummeling van de Huurdersvereniging Woonwagenbewoners Arnhem teleurgesteld.

Ze kunnen zich het gezellige bezoek van wethouder Ronald Paping aan het kampje aan de Frieslandsingel in Arnhem-Zuid van een paar jaar terug nog goed herinneren.

,,Kopje koffie erbij, het was feest”, zegt Bosvelt. ,,Er werd muziek gemaakt voor de wethouder. Het zou proef worden met extra standplaatsen, we dachten dat het snel zou gaan. Nou niks dus.”

In 2016 zag alles er nog heel anders uit. Als eerste gemeente van Nederland maakte Arnhem een resoluut einde aan het bij woonwagenbewoners beruchte ‘uitsterfbeleid’ van de overheid. De Nationale Ombudsman had toen al vastgesteld dat dit beleid in strijd was met de rechten van de mens.

Lees verder via gelderlander.nl

Leren over een Integrale Gebiedsgerichte Aanpak? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 25 januari 2022 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs in Den Haag.

Meer leren over een goede omgang met woonwagenlocaties in de praktijk? Doe mee aan de unieke  3-daagse HCB Cursus met Jeroen KemnaFrank van SummerenMurat AlkiliçGeert van Loosdrecht en Peter van den Bogaert die start op 27 januari 2022.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 − 9 =