11:50
22 februari 2024

Het brandpunt van de wietteelt als participatiesamenleving

Over de ondermijning van het bestuur in Brabant door de georganiseerde criminaliteit, heeft Jan Tromp – een Volkskrant-verslaggever die in ruste zou moeten zijn, maar liever doortikt en al doende uitstekende reclame is voor langer doorwerken – al heel wat krantenpagina’s vol geschreven.

Tromp beschrijft een landschap van gesloten gemeenschappen met maffia-achtige structuren die miljoenen omzetten in de handel in vrouwen, afval, hennep en chemische drugs. En waar de vervlechting met de bovenwereld, met de wereld van het bestuur en van gewone eerzame mensen, zo groot is, dat het niet altijd met zekerheid te zeggen is waar de ene wereld eindigt en de andere begint. De participatiesamenleving, maar dan niet helemaal zoals het kabinet het bedoeld heeft

Met de Vogeltjesbuurt in Tilburg als schitterend voorbeeld van een wijk die ooit als tuigdorp werd opgezet en heeft weten uit te groeien tot het brandpunt van de wietteelt (omzet 800 miljoen euro per jaar), met ijzersterke familiebanden en dito sociale cohesie. De participatiesamenleving, maar dan niet helemaal zoals het kabinet het bedoeld heeft.

Lees verder via de Volkskrant – Het brandpunt van de wietteelt als participatiesamenleving

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *