08:53
06 februari 2023

Herstelaanpak toeslagenaffaire kan tot medio 2030 duren

Herstelaanpak toeslagenaffaire kan tot medio 2030 duren

Gemeenten maken zich zorgen over de herstelaanpak van de toeslagenaffaire. De Dordtse wethouder en bestuurder bij de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) Peter Heijkoop denkt dat het nog tot 2030 kan duren voordat alle gedupeerden volledig gecompenseerd zijn, zegt hij in Nieuwsuur.

Volgens Heijkoop lijkt de urgentie om de toeslagenaffaire af te handelen weg te ebben door de andere crises waarmee de overheid te maken heeft. Hij sluit niet uit dat er in de toekomst ook een parlementaire enquête komt naar de hersteloperatie, omdat daarin “heel veel ellende samenkomt die de huidige relatie tussen burger en overheid weerspiegelt”, aldus de wethouder bij Nieuwsuur. Hij noemt dat “heel treurig”.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *