10:40
02 juni 2023

Helft medewerkers kinderopvang krijgt ‘attenties’ om vooral te blijven werken

Helft medewerkers kinderopvang krijgt ‘attenties’ om vooral te blijven werken
Preschool child in classroom.

In de kinderopvang is nog steeds een groot personeelstekort, het grootst in de buitenschoolse opvang. In de bso nam het aantal organisaties met een personeelstekort in de afgelopen maanden opnieuw toe. In de peuteropvang en dagopvang nam dit aantal juist af. Dit blijkt uit de arbeidsmarktpeiling die Kinderopvang werkt! hield in maart 2023.

Kinderopvang werkt! voert de arbeidsmarktpeiling drie keer per jaar uit. Aan de arbeidsmarktpeiling in maart 2023 deden in totaal 168 organisaties mee. In de bso nam het aandeel organisaties met een tekort aan pedagogisch medewerkers licht toe: van 74 naar 76 procent. In de peuteropvang nam dit aandeel af van 45 naar 33 procent. En in de dagopvang van 64 naar 54 procent.

Veelgenoemde oorzaken voor het personeelstekort zijn: ziekteverzuim van werknemers (67 procent), te weinig aanbod van geschikte kandidaten (66 procent) en het onvoldoende inlopen van bestaande personeelstekorten (51 procent).

Lees verder via bbmp.nl

Wilt u leren over slagvaardig teams en teaming? Kom 28 juni naar de HCB Masterclass ‘Slagvaardige Teams in kinderopvang, basisonderwijs en IKC 2023’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *