10:12
16 juli 2024

5700 overtredingen in slachthuizen in zes maanden: ‘Het moet beter’

5700 overtredingen in slachthuizen in zes maanden: ‘Het moet beter’

In slachthuizen gaat nog steeds heel veel mis. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), die toezicht houdt op het werk in de slachthuizen, constateerde in de eerste zes maanden van vorig jaar 5700 incidenten. In 401 gevallen volgde een waarschuwing of een boete.

De meeste tekortkomingen hadden betrekking op hygiëne, maar ook op het gebied van dierenwelzijn werd een groot aantal fouten geconstateerd. Zo werden dieren niet goed bedwelmd. Ook komt het veel voor dat door onzorgvuldig werken van slachters de inhoud van de darmen van geslachte dieren op het vlees komt.

In Nederland zijn 39 grote slachthuizen die onder permanent toezicht van de NVWA staan. Toezichthouders en inspecteurs zijn daar voortdurend aanwezig. Het gaat om 16 pluimveeslachterijen en 23 zogeheten roodvleesslachthuizen waar varkens, runderen, kalveren, schapen, geiten en paarden worden geslacht.

Lees verder via nos.nl

Martijn Snoep, bestuursvoorzitter ACM, is spreker tijdens het HCB Seminar Toezicht in Transitie 2023 – De rol van de toezichthouder bij veranderende verhoudingen tussen markt en overheid op 24 mei bij Internationaal Perscentrum Nieuwspoort in Den Haag met verder o.a. Angeline van Dijk prof dr. Karin van Wingerde, Paul van Dijk en dr. Meike Bokhorst. Korting voor oud deelnemers HCB en voor leden Vide. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *