02:50
05 december 2021

Ggz-sector biedt passende zorg in coronatijd

Ggz-sector biedt passende zorg in coronatijd

De inspectie heeft wekelijks contact met medewerkers van grote en kleine ggz-instellingen, met brancheorganisaties en cliëntenorganisaties. Uit deze contacten blijkt dat de ggz-sector probeert maatwerk te leveren, zodat de cliënt zoveel mogelijk de zorg krijgt die hij of zij nodig heeft. Zowel tijdens de lockdown periode als nu de reguliere zorg weer wordt opgestart, blijft de sector inzetten op passende zorg voor ggz-cliënten. De inspectie is onder de indruk van deze cliëntgerichte werkwijze en het getoonde aanpassingsvermogen.

Lockdown maatregelen zorgen voor aanpassingen in de zorg
Door de Corona maatregelen in combinatie met de tekorten aan beschermingsmiddelen was het in de eerste weken ingewikkeld voor zorgverleners en cliënten om goed contact met elkaar te krijgen. Daarop heeft de sector snel richtlijnen opgesteld en behandeling via beeldbellen geïntroduceerd. Ook ontstonden er al snel alternatieven voor groepstherapie; bijvoorbeeld therapie in kleinere groepen en op ruimere locaties, zoals in het tijdelijk gesloten restaurant. Ook gesprekken tijdens wandelingen werden opgestart. Zo kon de zorg aan cliënten toch doorgang vinden in deze lastige periode.

Lees verder via igj.nl

Dr. Meike Bokhorst en Prof. dr. Lisette van der Hel zijn de keynotespeakers tijdens de geheel nieuwe HCB Studiedag ‘Toezichtstrategieën in de praktijk 2020’ die plaatsvindt op 30 september 2020 bij het Koninklijk Instituut Van Ingenieurs. Georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren over Tools in Toezicht? Kom 10 november naar de nieuwe editie van het Nieuwspoort Seminar Toezicht in Transitie van het Haags Congres Bureau. Met praktijkbijdragen door oa Dr. Katy de Kogel over het toezicht met technologie op delinquenten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

3 − een =