07:44
03 oktober 2022

Futsal Chabbab houdt jongeren van de straat en verbetert schoolresultaten

Saïd Achouitar startte 15 jaar geleden met zijn zaalvoetbalproject voor jongeren. Zijn aanpak zorgt er op een effectieve manier voor dat jongeren wegblijven van de straat. Welzijnsorganisaties tonen zich enthousiast. Iets te enthousiast. ‘In 2001 zag ik de vrienden van mijn jongere broertje de verkeerde kant op gaan. Ze gingen steeds meer op straat rondhangen en maakten hun school niet af. Eerder had ik hetzelfde zien gebeuren bij mijn eigen vrienden en die van mijn oudere broer. Om dat te voorkomen ben ik zaalvoetbalactiviteiten gaan organiseren. Het motiveert de jongens omdat ze door de training steeds beter worden en kansen voor zichzelf zien. Nu, 15 jaar later, is dat initiatief uitgegroeid tot een sociale onderneming waar welzijn, leefbaarheid en onderwijs centraal staan.’
Lees verder via Buurtwijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.