09:01
16 augustus 2022

FNV: ‘Ook demissionair kabinet moet werkomstandigheden arbeidsmigranten aanpakken’

FNV: ‘Ook demissionair kabinet moet werkomstandigheden arbeidsmigranten aanpakken’

Uitzendbureaus voor arbeidsmigranten hebben hun zaakjes nog steeds niet op orde. Anonieme meldingen die de afgelopen tijd bij Omroep West binnenkwamen spreken onder meer van werk- en slaapplaatsen die niet coronaproof zijn. Vakbond FNV hoort deze verhalen ook. ‘Non-stop’, zegt bestuurder Bart Plaatje. Hij vindt dat het kabinet moet ingrijpen, ook al is het demissionair.

Het is drie maanden geleden dat een onderzoekscommissie onder leiding van Emile Roemer een uitgebreid rapport publiceerde over de situatie van arbeidsmigranten op de Nederlandse arbeidsmarkt. Belangrijkste aanbevelingen: er moet een vergunningstelsel komen voor uitzendbureaus en het uitzendbureau moet niet langer ook de huisvesting van de werknemer regelen, want dat maakt de arbeidsmigrant veel te afhankelijk: wie zijn baan verliest is ook meteen dakloos.

Lees verder via omroepwest.nl

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 11 maart 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.