09:05
09 mei 2021

‘Er moet een einde komen aan het huisvesten van arbeidsmigranten in koopwoningen’

‘Er moet een einde komen aan het huisvesten van arbeidsmigranten in koopwoningen’

Er moet een halt komen op het opkopen van woningen door investeerders en huisjesmelkers, die vervolgens worden dooverkocht aan arbeidsmigranten voor te hoge prijzen. Dat vinden de Hoornse fracties Eénhoorn, VVD, HoornLokaal, Christen Unie en Fractie Tonnaer, daarom komen ze dinsdag met een motie tijdens de raadsvergadering. Ze snappen niet dat er ondanks de lange wachtrijen voor koopwoningen, nu opnieuw een vergunning is verleend om arbeidsmigranten in een koophuis in de Kersenboogerd te huisvesten.

“In 2019 hebben wij over het beleid van huisvesting voor arbeidsmigranten al vragen gesteld aan het college”, vertelt Guido Breuker, fractievoorzitter van Eénhoorn. “Toen werd er gezegd dat er een oplossing zou komen en die is er nog steeds niet.” Volgens hem worden alle goedkope koopwoningen opgekocht door ‘huisjesmelkers’ en dat maakt de markt voor starters en jonge gezinnen steeds kleiner. “Dit beleid moet onmiddellijk stoppen en er moeten geen vergunningen meer worden verstreken aan de huisvesting voor arbeidsmigranten”, zegt Breuker.

Lees verder via nhnieuws.nl 

Meer leren over Huisvesting Arbeidsmigranten? Kom naar de 2-daagse HCB Cursus die start op 7 oktober 2021 met Jeroen Kemna, Frank van Summeren en Wiebo Kersten. Kijk op de website van het Haags Congres Bureau voor meer informatie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5 × een =