12:13
03 oktober 2022

Eén op zeven medewerkers door criminelen benaderd

ROTTERDAM – Zo’n één op de zeven terminalmedewerkers in de Rotterdamse haven is wel eens benaderd door criminelen om hand- en spandiensten te verlenen. Een groep van 150 personen is in kaart gebracht als ’insluipers’ of criminelen die drugs uit de haven loodsen.

Dat zegt Jan Janse, districtschef Zeehaven, in een interview met De Telegraaf. Er is voor het eerst een onderzoek gedaan naar havenarbeiders die door criminelen worden benaderd.

De Rotterdamse haven kampt met een groot drugssmokkelprobleem. De hoeveelheid cocaïne die wordt onderschept is flink toegenomen in de afgelopen vijf jaar. Vorig jaar werd er zelfs meer onderschept dan in de twee jaren ervoor. Burgemeester Aboutaleb, politie en OM in Rotterdam maken zich grote zorgen over de smokkel en de corruptie die er mee samenhangt.

Voor drugscriminelen zijn contacten in de haven essentieel. Zoals douaniers die containers vol drugs doorlaten of medewerkers van containerterminals die insluipers of ’uithalers’ tippen over de locatie van containers met de drugs.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.