11:34
04 oktober 2022

Drones DJI geven waarschuwing bij evenementen en rampgebieden

Dronemaker DJI heeft via een softwareupdate het zogeheten geofencing-systeem uitgebreid. Dronegebruikers krijgen via hun app een waarschuwing als ze bijvoorbeeld boven rampgebieden of evenementen vliegen, waar het gebruik van drones verboden is of afgeraden wordt.

De consumentendrones van DJI zijn al uitgerust met het systeem waarmee wordt gewaarschuwd voor plekken waar vliegen met drones permanent verboden is, zoals bij luchthavens. Op sommige plekken kan de drone zelfs niet worden gestart of wordt die letterlijk geweerd.

Nu kan dat systeem ook worden ingezet voor gebieden waar een tijdelijk verbod geldt en op plekken waar het dronegebruik uit veiligheidsoverwegingen wordt afgeraden, maakt het bedrijf bekend.

In het systeem van DJI zijn plekken rondom gevangenissen en kerncentrales al opgenomen. Gebruikers krijgen straks ook te maken met waarschuwingen bij bijvoorbeeld bosbranden en grote evenementen.

Mensen die DJI-drones gebruiken voor werkzaamheden kunnen bij de dronemaker een verzoek indienen om het systeem op hun apparaat uit te schakelen.

Bron: Nu.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.