02:07
22 maart 2023

Door constante beloningen zijn kinderen tegenwoordig weinig veerkrachtig

Door constante beloningen zijn kinderen tegenwoordig weinig veerkrachtig

Nederlandse kinderen krijgen tegenwoordig voor alles een diploma. Zo hebben de kinderen van Ton Koene een pietendiploma, een ponydiploma en ook nog een bioscoopdiploma. In een ingezonden brief in de Volkskrant vreest hij dat die generatie niet meer weet hoe het is om je best te doen voor een diploma. In De Nieuws BV vertellen leraar en pedagoog Marcel van Herpen en opvoedkundige en psycholoog Tischa Neve dat het constante belonen van kinderen ze niet veerkrachtig maakt. Dat meldt NPO Radio 1.
Volgens Van Herpen is het belonen en bestraffen van gedrag een lange traditie. Volgens de leraar is het lange tijd het idee geweest dat door goed gedrag te belonen en slecht gedrag te bestraffen, de rest wel zal volgen. Het systeem slaat volgens hem alleen nu al wel een tijdje door.

Teleurstellingen ervaren
Het constante belonen en het afhouden van straffen leidt volgens Van Herpen dat kinderen veel minder veerkrachtig zijn.

Lees verder via nationaleonderwijsgids.nl

Op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *