12:54
22 maart 2023

‘De gemeente doet toch niks voor ons’

‘De gemeente doet toch niks voor ons’

Hij ging voor een paar maanden een Haagse straat in om te zien hoe de veerkracht er kan worden verbeterd. Beleidsmaker Jesse van Velzen schrok van het wantrouwen tegenover de gemeente. Den Haag zoekt een manier om tot een goede samenwerking te komen met haar inwoners. “Hoe we als gemeente zijn ingericht, sluit niet aan op de behoefte van de bewoners.”

Naar verwachting leeft in 2050 bijna driekwart van de wereldbevolking in steden. De wereld staat voor massieve veranderingen en steden komen daardoor voor flinke uitdagingen te staan. Transities moeten plaatsvinden op gebieden als energie, mobiliteit, pandemieën, klimaat en bevolkingsgroei. Alles heeft uitwerking op steden en bewoners. Om die reden is Den Haag betrokken bij het Resilient Cities Netwerk. Resilience, veerkracht, is het vermogen om tegenslagen te voorkomen en − als het toch misgaat − effectief het hoofd te bieden.

Lees verder via ccv-secondant.nl

Meer leren over de omgang met bijzondere doelgroepen (arbeidsmigranten, woonwagenbewoners) en de aanpak van kwetsbare gebieden (waaronder aandachtswijken, vakantieparken, bedrijventerreinen, woonwagenlocaties en buitengebieden)? Kom naar de HCB Cursus ‘Aanpak bijzondere doelgroepen en kwetsbare gebieden 2023’ die start op 17 maart 2023 in Den Haag, georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Meer leren van prof. dr. Otto Adang e.a. over hoe je omgaat met maatschappelijke onrust en polarisatie?Kom vanaf 9 mei naar de Hybride HCB Cursus ‘Omgang met maatschappelijke onrust en polarisatie 2023’ georganiseerd door het Haags Congres Bureau.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *