12:32
30 maart 2023

Dit gaan ouders meer betalen aan kinderopvang in 2023

Dit gaan ouders meer betalen aan kinderopvang in 2023

Dat de extra verhoging van de kinderopvangtoeslag per 1 januari 2023 onvoldoende is om de gestegen uurtarieven in de kinderopvang te dekken, was al bekend. Maar hoeveel geld zijn ouders dit jaar precies kwijt aan kinderopvang? De Volkskrant liet een berekening maken.

Ook al komt er bijna 2 procent bij; de hogere compensatie van de overheid voor de vergoeding van kinderopvang is nog verre van voldoende, stelde Jeroen Pernot van nettobijdrage.nl eerder al. Ouders zouden volgens hem nog geen enkel zicht hebben op wat ze in 2023 werkelijk kwijt zijn aan kinderopvangkosten. De Volkskrant vroeg nettobijdrage.nl dit te berekenen en waar men voor vreest blijkt waar: vooral huishoudens met een lage inkomens moeten door de hoge uurtarieven meer bijbetalen. Dat meldt de Volkskrant.

Lees verder via kinderopvangtotaal.nl

Op zoek naar inspiratie voor je team op de basisschool, kinderopvang of IKC? En hoe je daarbij klantenergie, medewerker-energie en kind-energie benut? Kom 15 maart naar Utrecht voor de Nationale Directeurendag Kinderopvang & Basisonderwijs 2022 – Energieke Klantgerichte Organisaties georganiseerd door het Haags Congres Bureau en ondersteund door BMK en VNK.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *